Radionice

Zabavne, poučne, interaktivne radionice za djecu, bebe i odrasle

Ovo smo pripremili za Vas:

Znanstvenici od malih ruku i nogu

Pričaonice

KAVA ČETVRTKOM - Roditelji i djeca

Pridruži nam se svaki četvrtak s bebom (djetetom, bracom i sekom) na druženje od 10 do 13 sati! Pričamo o brizi o djetetu, o odgoju, o preprekama, o nedoumicama, o novim postignućima i otkrićima. 
U toplom i ugodnom ambijentu, pozitivnoj atmosferi i sa željom da budemo jedni drugima podrška!

Pozivamo sve – i mame i tate, bake, djedove, tete, dadilje, stričeve i svi koji želite popiti kavu u miru dok se djeca igraju, a usput razmijeniti riječ s ostalim djecoljupcima!

Rođendani

Posebno zabavni i edukativni. Svatko će pronaći nešto za sebe, nešto novo i posebno

Danas nam je divan dan, divan dan!
I svatko tko slavi rođendan, zaslužuje da taj dan bude poseban!

Ono što mi možemo napraviti je potruditi se da ispunimo sva očekivanja!

U ponudi imamo različite rođendanske teme, prilagođene dobi slavljenika.

Svaki je rođendan edukativnog, zabavnog i interaktivnog sadržaja. Svaka tema nas uči nešto novo: zašto moramo čuvati prirodu, zašto je važna zdrava prehrana ili zašto je fora biti znanstvenik!
Zabava, smijeh, igra, skakanje, priča, timski rad,…recept za nezaboravan rođendan!
Odabrani rođendani nude zdravu prehranu i prirodne sokove.

Prilikom svakog rođendana koristimo se biorazgradivim materijalima i recikliramo sav materijal koji rabimo na budućim radionicama/rođendanima.

Rođendanske su teme osmislile stručne osobe.

Sva su djeca dobrodošla, a ako postoje različiti zahtjevi, moguće je prilagoditi program i prehranu.

U ponudi nudimo vođenje rođendana, organiziranje rođendana i najam prostora za rođendane.

torta

Razno

Novosti koje vas očekuju

Drage naše buduće mame,

12. i 13. ožujka 2022. u našem će se prostoru (na adresi Florijana Andrašeca 14, Zagreb) održati dvodnevne edukacijske radionice za trudnice, pod nazivom „(PO)DRŽI ME“. Na njima će sudjelovati šest stručnih predavačica.

U intimnoj atmosferi rada u malim skupinama (do 10 osoba) upoznat ćemo buduće majke s različitim fazama puta na kojem se nalaze; od začeća do poroda i svega što potom slijedi.

Putem znanstveno utemeljenih sadržaja i osobnih iskustava nastojat ćemo usmjeriti naše polaznice kako bi u moru informacija znale prepoznati ono najbolje za sebe i svoju bebu. Sastavili smo kvalitetan i koristan program, te nakon navedenog vikenda u ožujku naša se suradnja s budućim majkama nastavlja – putem raznih individualnih sastanaka i razgovora, uživo ili online – kako bi hrabro i samouvjereno koračale kroz novo životno razdoblje.

Prijaviti se možete putem prijavnice forms.gle/qTj65aQAAMC3BDjy9, gdje ćete dobiti sve ostale informacije.

Veselimo se biti dio Vašeg velikog putovanja!

Razno

SUMMIT ZA TRUDNICE

Drage naše buduće mame, 30. i 31. listopada, 2022. godine, u našem će se prostoru (na adresi Florijana Andrašeca 14, Zagreb) održati dvodnevne edukacijske radionice za trudnice, pod nazivom „(PO)DRŽI ME“. Na njima će sudjelovati šest stručnih predavačica. U intimnoj atmosferi rada u malim skupinama (do 10 osoba) upoznat ćemo buduće majke s različitim fazama puta na kojem se nalaze; od začeća do poroda i svega što potom slijedi. Putem znanstveno utemeljenih sadržaja i osobnih iskustava nastojat ćemo usmjeriti naše polaznice kako bi u moru informacija znale prepoznati ono najbolje za sebe i svoju bebu. Sastavili smo kvalitetan i koristan program, te nakon navedenog vikenda u ožujku naša se suradnja s budućim majkama nastavlja – putem raznih individualnih sastanaka i razgovora, uživo ili online – kako bi hrabro i samouvjereno koračale kroz novo životno razdoblje. Prijaviti se možete putem prijavnice forms.gle/qTj65aQAAMC3BDjy9, gdje ćete dobiti sve ostale informacije. Prisustvovati možete putem Zoom-a, ali mi svakako preporučamo uživo! Veselimo se biti dio Vašeg velikog putovanja! Room Team

Razno

Pozitivna disciplina

Tečaj pozitivne discipline za roditelje i odgojitelje se održava uživo i online.

Pozitivna disciplina je način odgoja kroz koji djeci pristupamo kao nama jednakima.
Ni jedno dijete nije premalo ili preveliko da bi ga pozitivno disciplinirali.
Jedna stavka koja je vrlo bitna, a to je da je pozitivna disciplina dugotrajan proces.
Proces na kojem svi rade, svi su sudionici i svi imaju benefite od toga.

Pozitivna disciplina nije samo “sredstvo odgoja” djece.

Pozitivna disciplina mijenja i odraslog čovjeka jer svako prilagođavanje na nove situacije i svaki napredak zahtjeva rad, prvenstveno rad na sebi.

Pozitivna disciplina ne mijenja samo obiteljske odnose na bolje, već nama daje novi pogled na nas samima.

Pozitivna disciplina je način odgoja gdje roditelj, odnosno odgojitelj, svojim srdačnim/ljubaznim ali staloženim ponašanjem i razgovorom odgaja dijete tako da dijete razvije samopoštovanje prema sebi, empatiju, primjereno ponašanje, razvijanje vještine rješavanja problema.

FOKUS POZITIVNE DISCIPLINE

U pozitivnoj discipline je fokus usmjeren na to da djeci damo do znanja kako su prihvaćeni bez obzira na njihovo ponašanje i kako razumijemo njihovo ponašanje i osjećaje, međutim ne koristimo prijetnje, kažnjavanje, špotanje, vikanje, nasilje, i ostala nepoželjna ponašanja između ostalog i preveliku kontrolu nad djetetom. Ali od djeteta se i dalje očekuje da poštuje određena pravila ponašanja (što u obitelji, što u zajednici), i da pritom svako ostane uvažen, nezakinut ili sl.

Očekujemo da dijete shvati što je odgovornost i kako je i sam odgovoran za svoje postupke od “najranijih” dana.

Pozitivna disciplina uči kako prihvatiti dijete takvo kakvo je (ali možete tu disciplinu primijeniti i na ostale).

Roditelj se uči novom obrascu ponašanja, kako bi mogli dijete naučiti socijalnim vještinama i životnim vještinama tako da i roditelj i dijete budu u svemu tome jednaki, da im se mišljenje uvažava, da budu shvaćeni i da se ne koristi “negativno ponašanje” kako bi se dijete nadjačalo i postiglo cilj.

5 KRITERIJA POZITIVNE DISCIPLINE:

 1. Ljudskost/srdačnost/ljubaznost prema sugovorniku, ali i staloženost.
  Strog, ali ljubazan i pravedan. Takav treba biti roditelj/odgojitelj.
 2. Povezanost s djetetom – nužno je ostvariti povezanost – pripadnost i uvažavanje
 3. Pozitivna disciplina je dugotrajno učinkovito, dok je kažnjavanje kratkotrajno. Kažnjavanje djeluje odmah, kratkoročno, ali ima dugoročne negativne posljedice. Pozitivna disciplina je cjeloživotni proces, i od samog početka primjene se vide rezultati koje SVI odluče primjenjivati u budućnosti.
 4. Pozitivna disciplina uči da su socijalne i životne vještine s kojima se dijete suočava od najranije dobi i uči iz njih (od vlastitih roditelja i uže okoline temelj kvalitetnog življenja i prilagođavanja svijetu. Pozitivna discipline se ne bi trebala koristiti samo između roditelja i djece, već su to vještine koje će pomoći bilo kome, bilo kada, s bilo kim.
 5. Poziva djecu da saznaju koliko su sami sposobni, koliko poverenja imaju roditelji u njih, i da su doista razvnopravni odraslima.

6 BITNIH PRINCIPA POZITIVNE DISCIPLINE

 1. Govornik i sugovornik imaju međusobnog poštovanja. Odrasli na staložen i dosljedan način prema sebi, a kroz humanost pokazuje poštovanje prema djetetu.
 2. Traži se razlog iza određenog ponašanja djeteta. Kad se pozitivna disciplina kvalitetno primjenjuje, dolazimo do konkretnog problema, odnosno razloga zašto se dijete ponaša na određeni način. Dolazimo do temelja problema.
 3. Pozitivna discipline uči kvalitetnu komunikaciju. Npr. puno se više kaže u 30 sekundi kroz staložen i uljudan razgovor, nego pola sata špotanja, prijetnja, omalovažavanja, upiranja prstom i sl.
 4. To je vještina koja služi kroz cijeli život. Kvalitetnom i efikasnom komunikacijom do rješenja problema
 5. Iako nema kažnjava ( i djeluje kao da je sve dozvoljeno) nije niti permisivni odgoj niti autoritativni. Fokus je na rješenju, ne na kazni.
  A “kazna” su posljedice određenog ponašanja.
 6. Dijete se potiče i ne slavi ga se/ne veliča ga se. Poticanjem dijete postaje samosvjesno uloženog truda, ne radi to radi roditelja ili treće osobe, nego radi sebe. Motivira se iznutra! Razvija samopoštovanje i poštovanje prema zajednici u kojoj živi, svjesno je svojeg napretka.

Pozitivna disciplina se temelji na metodama koje pomažu roditeljima da shvate svijet vlastitog djeteta, što doista pomaže i što ne pomaže, kako dijete razmišlja, kako se osjeća, dajući mu izbor prilikom odlučivanja uzimajući u obzir i mišljenje roditelja.

ŠTO SE DOGAĐA NA TEČAJU I KAKO IZGLEDA?

Na tečaju pozitivne discipline, roditelj je aktivni sudionik koji uči nove vještine i napreduje već postojeće kroz praktične primjere, vlastite primjere iz prakse.

TEČAJ JE USMJEREN NA VAS I VAŠE POTEŠKOĆE.

Nije općenit i univerzalan. Svakom polazniku se pristupa osobno.

Uče se razne vještine koje se temelje na principima, a ne na tehnici.
Jer svi možemo naučiti tehnički dio.
Tek kad imamo pozadinu priče i kad znamo principe – dodamo malo ljubavi…
I pomak dođe vrlo brzo. A ne morate zvučati kao knjiga, ili se prisiljavati na neprirodna ponašanja.

Na tečaju pozitivne discipline rješava se izričito vlastiti problem dok se dobiva uvid u cjelokupnu situaciju i na koji način i drugi ukućani doživljavaju navedenu problematičnu situaciju.
Vjerujem da je odrasla osoba koja je spremna na bilo kakve promjene, do sad pročitala mnogo štiva i stručne literature “kako biti bolji roditelj” ili odgajati bez vike.
Međutim, svi smo mi različiti i svi zahtijevamo da se individualno pristupi problemu, a to je ono što tečaj pozitivnog roditeljstva nudi.
Kako naučiti riješiti problem na licu mjesta, bez negativnog ponašanja, a da takvo rješenje mogu primijeniti i u buduće i da na kraju iz cijele priče svi izađu sretni.

Tečaj UŽIVO se održava 4-6 tjedna, u malim grupama do max. 8 roditelja.
Tečaj je interaktivan.
Tečaj je namijenjen svim odgojiteljima i roditeljima djece, neovisno o dobi.

Savjetovanja

Grupna ili individualna savjetovanja

Roditeljstvo i odgoj ne dolaze u paketu s točno određenim uputama, između ostalog zato što smo svi različiti – i svakomu od nas potrebna je pomoć u određenom razdoblju života. Kako je djetetu potrebna pomoć da raste u zdravo i ispunjeno dijete, tako je i roditelju potrebna pomoć i podrška da bude i ostane sretna i zadovoljna osoba kroz to putovanje.

Razgovor, pomoć, podrška.

Organiziramo grupe podrške za majke, očeve i ostale članove obitelji.

Grupe podrške mogu biti u obliku individualnoga savjetovanja ili grupne razmjene iskustva.